Een duidelijke uitleg

Voordat je kiest voor Praktijk Mirosa is het verstandig om een aantal "termen" te weten. Wat doen we en hoe doen we dat? Lees onderstaand aandachtig door.

20px

Wat is coaching?

Coaching is persoonlijke begeleiding.
Als dingen in je leven niet lekker lopen en je voelt je niet happy, dan kunnen we samen op zoek gaan naar de oplossing ervan. Wij van Praktijk Mirosa coachen je graag naar een situatie waarin je je wél prettig voelt.! We zoeken samen naar een oplossing voor het probleem waarom jij je niet lekker voelt.
Onder de oplossing versta we wat voor jou de beste manier is om met het probleem om te gaan. Een mens verandert niet door te praten, maar door te doen!!
Je eigen kracht ontdekken, versterken en gebruiken. En wij van Praktijk Mirosa helpen jouw daar graag bij! Er is altijd een weg, en soms is de juiste keuze maken geen makkelijke weg . Maar op langere termijn zeker de moeite waard!,

Echte keuzes maken vergt moed.

20px

Wat is een Consult?

Bij praktijk Mirosa zien wij de mens een eenheid die bestaat uit emotioneel, fysiek en geestelijk.

Marie van Steensel is erkend BATC paramedisch natuurgeneeskundig therapeut

Een consult word afgestemd op het  'geheel' en niet alleen de klacht of ziekte.

Daarom word bij er bij een consult gekeken naar de unieke eigenschappen van deze persoon (sociale en fysieke omgeving, leefsituatie, voorgeschiedenis, klachten, persoonlijkheid).. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de vijf natuurgerichte principes: energie (zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel), prikkeloverdracht (het herstel van mentale en fysieke communicatie systemen in het lichaam), drainage (het verminderen van toxische stoffen in het lichaam en/of de geest), voeding (goede voeding geeft evenwicht tussen prestatie en welzijn) en levenskunst (bewustmaking van fysieke en mentale processen die ziekte of klacht veroorzaken).

De aandacht in een consult gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de mens.

20px

Waarom intake gesprek?

Waarin we samen kijken naar meerdere aspecten van jouw  gezondheid en emotioneel welzijn.

We starten met het in kaart brengen van jouw klacht of ziekte,

Hoe is deze ontstaan en welke acties je al hebt ondernomen om weer beter te worden of welke “öplossingen” heb je geprobeerd.

Daarnaast word er uitgebreid gesproken over voeding, leefstijl, mentale vertering, energie, terugkerende gedragspatronen en hoe je omgaat met jezelf en je omgeving.  Wij werken altijd met een behandelplan, zodat het voor jou  duidelijk is wat de te volgen route is naar herstel.

Herstel van een klacht of ziekte is een groeiproces. En wij van Praktijk Mirosa kunnen jou hierin begeleiden en ondersteunen.

Het kan voorkomen dat je word door gestuurd naar een andere zorgverlener of specialist zo proberen wij voor jou het beste resultaat te bereiken.  Praktijk Mirosa werkt samen met verschillende geacrcrediteerde coaches, therapeuten en ervaringsdeskundigen. Zowel uit regulier en complementaire zorg. Wij van Praktijk Mirosa leveren dus maatwerk.

Wij gaan door waar een ander stopt.

20px

Wanneer Hypnotherapie

Hypnotherapie kan worden toegepast, onder andere  bij de volgende klachten:

traumatische of emotionele ervaringen: vroeger of nu

depressie, schuldgevoel, somberheid

stressklachten, overspannenheid, burn out

onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen

Hypnotherapie is ook  effectief bij het

oplossen van onzekerheid, schuldgevoelens en minderwaardigheid gevoelens;

trainen van sociale vaardigheden en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen;

inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en verborgen talenten.