Om te begrijpen hoe yoga – bestaande uit mindfulness beweging en ademwerk – coping-mechanismen kan bieden om met trauma te leven, moeten we het hele lichaam zien als een kaart van de psyche.

Traumatische ervaringen – variërend van verbaal, seksueel, fysiek, emotioneel misbruik tot oorlog, natuurrampen, ziekte, verlies en ongelukken – kunnen een persoon in een staat van aanhoudende opwinding achterlaten.

Wanneer het lichaam een ​​opslagplaats wordt van onopgelost trauma en fysieke pijn, zal de geest doen wat hij kan om zich van het lichaam te distantiëren.
Deze afleidingstactieken zijn bekend bij degenen die hun lichaam ongevoelig maken; of door middel van drank, drugs, seks of zelfbeschadiging.

Wanneer een persoon traumatische ervaringen ondergaat die niet worden getemperd door het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te resetten tot rust-en-verteren, raken de communicatiekanalen geblokkeerd en begint de geest zich te distantiëren van de berichten die hij van het lichaam ontvangt.

De geest raakt verstrikt in een zelfdestructieve, zichzelf identificerende lus en vergeet het lichaam.

Yoga ondersteunend bij traumaverwerking.

Praktijk Mirosa gaat een samenwerking aan met praktijk Happy Ganesha.

Eigenaresse Cindy Baank- De Veer  heeft meer dan 25 jaar in de zorg gewerkt onder andere als verzorgende ,zorgcoördinator en leerlingbegeleidster.

De meeste jaren was ze werkzaam op een psycho-geriatrische afdeling.
Na vele veranderingen in haar leven heeft ze besloten om het roer om te gooien en te gaan doen waar haar hart ligt op een manier wat nog beter bij haar past en waar zij gelukkig van wordt..

Ze is Reiki Master, meditatiecoach, Yoga Nidra docent en volgt met veel passie de Yin Yoga docentenopleiding.

Haar praktijk heet Happy Ganesha.

Ganesha is de hindoeïstische god van kennis en wijsheid, hij neemt hindernissen weg en is beschermheilige van reizigers.

Bij Praktijk Mirosa hoopt zij cliënten te mogen begeleiden op het pad zichzelf te hervinden op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Door middel van yoga oefeningen om op een zachte manier opnieuw te leren een positieve relatie met het lichaam op te bouwen.

Maar ook door middel van Reiki, een oeroude, eenvoudige en effectieve aanvullende behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt.

Cindy hoopt met haar empathisch vermogen, haar  rust en haar ervaring de cliënten een helpende hand te bieden.

Ook gaat Praktijk Happy Ganesha samen werken onder de paraplu van Project Mirosa.

Om samen met jongeren en hun gezinnen die in ons zorgsysteem tussen wal en schip vallen te ondersteunen en te begeleiden naar vruchtbaar en positief toekomstperspectief.

 

                          Samen sterk door verbinding.

Wil jij op een zachte maar krachtige manier jouw lichaam weer opnieuw leren kennen?

Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan en ontdek de vele mogelijkheden van ondersteuning en begeleiding van Mirosa.

Wij helpen jou graag om een nieuwe weg in te slaan om een nog betere versie van jezelf te worden.

 

Warme groet,

Team Mirosa !