Persoonlijk

Persoonlijk

Een coach, begeleider of therapeut kiezen die bij je past is niet makkelijk. Soms word je doorverwezen of krijg je tips van vrienden, collega’s of familieleden. Vaak kijk je toch even op internet of zoekt daar naar iemand die de ervaring, expertise, visie, werkwijze en ‘uitstraling’ heeft die je geschikt lijkt. Het kan zijn dat je meerdere begeleiders vindt en twijfelt over wie je zult bellen of mailen. Met meerdere kennismaken wordt het een tijdrovende zaak

Verstandhouding

Naast ervaring en expertise is ook de ‘klik’ en verstandhouding tussen jou en je begeleider of coach van belang. Tijdens een eerste ontmoeting met iemand zijn we ons hier altijd meer of minder van bewust.
Kijk eerst of de begeleider bij je past, sluit hij of zij goed bij je aan? Is er op zijn minst sprake van wederzijdse sympathie? Biedt hij/zij je een goede balans tussen veiligheid en uitdaging? Een goede match is het halve werk!

 

Verstandhouding

Oriënteren

Oriënteren

Kennismaken

Tijdens ons kennismakingsgesprek, de intake, geef ik mijn ervaring vrij. Vertel ik je meer over mijn levenspad, om vervolgens te bespreken wat jou bezig houdt, waar je last van hebt en/of wat je in ontwikkeling wilt brengen. Ik geef je terug wat me opvalt en leg je mijn beleving en gedachten voor. Natuurlijk merk je dan al iets van mijn werkstijl en aanpak. Aan het eind van dat gesprek besluiten we of we een vervolgafspraak maken, of we samen een traject zullen starten, of dat jij/jullie je nog wat wilt bezinnen en misschien ook nog met een ander wilt kennismaken.

Kennismakingsgesprek

Mocht je besluiten om niet met ons verder te gaan, dan was dit kennismakingsgesprek gratis. Besluit je om wel verder te gaan met ons, dan behoort dit kennismakingsgesprek in één van de pakketten.

Hoewel ik me realiseer dat weinig collega’s zo werken, wil ik jou, op deze manier de mogelijkheid bieden om een goede en gemotiveerde keuze te maken. Ik vind dat degene met wie je na de kennismaking in zee gaat dat eerste gesprek dan in rekening kan brengen. Het was dan toch de eerste belangrijke sessie.

Kennismakingsgesprek