magie

Magie

Voor kinderen van ouders die gebruik maken van de Voedselbank in Bladel heeft Coach Marie van Steensel samen met de leerlingen d.m.v. sponsoring prachtige “feestpakketten” samengesteld zodat de kinderen van de Voedselbank in Bladel ook hun kinderfeestje kunnen vieren, afgestemd per leeftijdscategorie 4 tot en met 11jaar, zodat deze families de verjaardagen van hun kinderen ook uitgebreid feestelijk kunnen vieren. De leerlingen hebben voor ieder kind vrijkaarten geregeld voor verschillende activiteiten zodat ze met hun vriendjes en vriendinnetjes geweldig feest kunnen vieren. Het feestpakket zaten verschillende artikelen, Slingers, ballonnen, taart, traktaties, snoep, chips, drinken en meerdere kadootjes voor de jarige job.

Leerlingen leerden naast het zorg dragen voor mensen die het minder hebben, ook communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Brieven schrijven, telefoongesprekken voeren, allemaal om bedrijven mee te krijgen in sponsoring, ze leerden samenwerken, plannen maken en uitvoeren en bovenal gaf het ze een positieve boost! Ze voelden dat ook zij ertoe deden en dat ze iets bij konden dragen in de maatschappij.
De pakketten zijn uiteindelijk zelf samengesteld en afgegeven bij de mensen van de Voedselbank.

"Op dinsdag 22 mei gingen de leerlingen met coach Marie naar de Voedselbank waar ze uitleg en een rondleiding door de Voedselbank kregen. In een gesprek tussen de leerlingen en de voorzitter werd begrip gekweekt voor het ontstaan van armoede en de problemen dat dat met zich meebrengt. Een kijkje in de vriescel en de ruimte waar de pakketten verdeeld worden, maakte indruk. De voorzitter moest een plekje op de zolder van de Voedselbank vrijmaken voor de opslag van de pakketten. “Dat het zóveel zou zijn, had ik niet verwacht”, vertelt hij. “Ze hebben enorm goed hun best gedaan en we zijn heel blij met deze pakketten. De kinderen die gebruik maken van de Voedselbank kunnen een onvergetelijk feestje tegemoet zien.” Na een kwartiertje sjouwen, stonden alle pakketten klaar om aan de jarigen gegeven te worden. Volgens Marie heeft het project een heel positief effect op de leerlingen gehad: “Ze hebben ervaren dat als je iets graag wilt en er hard voor werkt, het lukt. Deze positieve ervaring neemt niemand hen meer af. Bij leerlingen van het Praktijkonderwijs wordt, door de samenleving, nogal eens de nadruk gelegd op wat ze níet kunnen. Met dit project hebben we laten zien dat ze juist héél goed zijn in zaken waarin ze hun hart hebben gelegd.”

(Artikel "Positieve leerervaring" PC55)